căutare personalizată
Tux

Cazare Innsbruck Cazare Innsbruck

 

 

 

Innsbruck

 

 • Innsbruck este capitala Tyrolului, se află în vestul Austriei, la 573 m altitudine, la 489 km sud-vest de Viena, 190 km de Salzburg şi este unul din cele mai frumoase oraşe Europene
 • Innsbruck a fost un centru comercial şi un important nod rutier; se întinde la încrucişarea a două rute importante peste Alpii Centrali
 • Innsbruck se află la o jumătate de oră de graniţa cu Italia şi la 45 de minute de cea cu Germania
 • frumuseţea oraşului a fost asigurată şi de arhitecţii care au armonizat noile clădiri cu cele vechi ridicate în stilurile Gotic, Baroc, Renascentist
 • dezvoltarea oraşului modern se întinde de-alungul râului Inn, spre est şi vest, departe de zona istorică protejată
 • Innsbruck înseamnă "pod peste râul Inn"
 • Innsbruck a fost de două ori gazda Jocurilor Olimpice de Iarnă
 • este o atracţie deosebită pentru turişti atât iarna cât şi vara


Obiective turistice Innsbruck

   

Bergisel Ski Jump


 

Dominând oraşul, în dealurile împădurite Bergisel, se află Bergisel Ski Jump (pârtia de sărituri Bergisel). Dealul este un sit istoric. A fost locul bătăliei din 1809, când Andreas Hofer a condus un grup de ţărani tirolezi împotriva forţelor bavareze şi franceze în Războiul Tirolez de Independenţă.

Prima pârtie de sărituri a fost construită în 1925, apoi în 1964 şi 1976. După câteva planuri de reconstrucţie, arhitectul Zaha Hadid a proiectat spectaculoasa pârtie de sărituri, a cărei construcţie a început în 2001 şi s-a terminat în septembrie 2002. Turnul se ridică la 47 de metri şi oferă o privelişte minunată. Noile facilităţi pot oferi acum participarea a 30.000 de spectatori.
Stadionul Bergisel are lift, cafenea cu vedere panoramică, gondolă, şi oferă perspectivă asupra platformei de sărituri. Restaurantul îţi oferă privelişti panoramice de neuitat asupra piscurilor munţilor din jur: Nordkette, Hohe Munde, Patscherkofel şi Serbs.

 

Lumea de cristal a lui Swarovski


 

La o distanţă de 15 minute cu autobuzul, pe care îl poţi lua de la Busbahnhof, ajungi într-o lume magică, pe un deal artificial, care reprezintă o faţă enormă prin a cărei gură ţâşneşte o cascadă. Sub acest deal se află, lucru şi mai uluitor, „lumea de cristal a lui Swarovski”, ce cuprinde 7 săli legate între ele. Locul a fost realizat de Andrew Heller, în onoarea lui Daniel Swarovski, fondatorul celui mai bmare producător de cristal,şi a fost deschis în 1995.
- intrarea se face de la capul mare şi te duce la un perete de cristal, făcut din 12 tone din cel mai perfect cristal din lume.
- în sala „Planeta Cristalelor” poţi admira cel mai magnific spectacol de lumină.
- aici vei găsi opere de artă a unor artişti foarte cunoscuţi, de la Andy Warhol până la Salvator Dali.
-te vei afla deasemenea în inima unui cristal, în Catedrala Cristalului şi vei fi martor la spectacolele Teatrului de Cristal
- în lumea de cristala lui Swarovski poţi vizita grădina alpină cu plante tipice regiunii; copiii se pot juca pe un teren de joacă foarte interesant.
-la plecare poţi cumpăra bijuterii sau obiecte de cristal.

 

Acoperişul de Aur


 

Un hibrid Gotic şi Baroc, ce se află în partea veche a oraşului, cu clădiri medievale, pictate în culori pastel şi sprijinite de contraforţi împotriva alunecărilor de teren. Strada principală a vechiului oraş este Herzog-Friedrich-Strasse, care se deschide într-o piaţă centrală acoperită cu arcade. Există un labirint de alei.
Acoperişul de Aur a fost construit de Arhiducele Friedrich IV, în sec.15, ca reşedinţă a suveranilor tirolezi. Este o clădire cu trei nivele cu balcon în centrul pieţei vechiului oraş. Acoperită cu 2.738 cărămizi de cupru aurit, a fost construită pentru împăratul Maximilian I, pentru a-i servi drept lojă regală de lux, de unde putea urmări turnirurile din piaţă. Terminat la începutul sec. 16, Acoperişul de Aur a fost ridicat în onoarea celui de al doilea mariaj al împăratului cu Bianca Maria Sforza a Milanului.

 

Palatul Imperial Hofburg


 

Construit de Arhiducele Siegmund în stil Gotic târziu, în jurul anilor 1460. Intre 1754 şi 17 73, a fost reconstruit în stil Baroc, la cererea Împărătesei Maria Theresa. Este un exemplu al arhitecturii Baroce. Structura palatului are patru aripi şi o sală gigant „Riesensaal” de 2 nivele, pictată în alb şi auriu şi plină cu portretele Habsburgilor. Apartamentele imperiale constau din 25 de apartamente de stat, care datează din sec. 1118, 19 şi Sala de banchet.
Pivniţa gotică poate fi închiriată pentru evenimente speciale.

 

Castelul Ambras


Schloss Strasse, 20
A.6020 Innsbruck


Conţine:

 • Sala de Artăşi Curiozităţi
 • Castelul de Sus
 • Armuri

Castelul se ridică deasupra Innsbruck-ului fiind una din priveliştile importante a capitalei Tirolului. Semnificaţia lui istorică şi culturală este legată de personalitatea Arhiducelui Ferdinand II (1529-1595), un prinţ Renascentist care a promovat arta şi ştiinţele. El a fondat celebrele colecţii Ambras şi în Castelul de Jos a construit un muzeu după cele mai moderne criterii ale minţii lui.
Prezentarea actuală încearcă să refacă Sala de Artă şi Curiozităţi ale Arhiducelui, armura sa şi alte armuri precum şi Colecţia de Antichităţi.
În vremea lui Ferdinand Castelul de Sus servea drept locuinţă; azi, 3 etaje adăpostesc Galeria de Portrete, cu imaginile Habsburgilor începând cu Albert III (1349-1395) până la Împăratul Francis I (1768-1835). Sunt mai mult de 200 de portrete expuse, unele fiind opere ale unor artişti cunoscuţi ca: Lucas Carnach, Sir Anthony More, Titian, Van Dyck şi Diego Velasquez.
La parterul Castelului de Sus se află Colecţia de Sculptură Medievală Târzie, în centrul atenţiei fiind Altarul Sf. George luat de Împăratul Maximilian I.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.khm.at/de/schloss-ambras/

 

Catedrala Sf. Iacob


 

Catedrală cu două turnuri, reconstruită undeva între 1717-1724, pe locul unei biserici gotice, proiectată de Johann Jacob Herkommer. Are un interior baroc bogat, parte din el executat de fraţii Asam. Cea mai preţioasă piesă este „Madona cu Pruncul” de pe marele altar, pictată de meşterul german Lucas Cranach cel Bătrân.

 

Zoo Alpin


 

Aflată la 730m altitudine, este cea mai înaltă grădină zoologică din Europa. Prezintă 2.000 de animale şi 150 de specii de animale alpine. Este singura grădină zoologică din lume care prezintă o colecţie de animale alpine europene în acvarii, îngrădituri  sau în spaţiu liber.

 

Se mai poate vizita:


 • Hofkirche
 • Tiroler Landesmuseum Ferdinandeum
 • Tiroler Volkskunst Museum
 • Basilica Wiltener
 • Hungerburg plateau

 

 

Mai multe informatii despre Iinnsbruck (DE, EN, FR, IT, ES, NL, PL, CS, HU, RU)

 

 

 

Innsbruck - Obiective turistice Innsbruck

 
Linkuri utile
  Meteo in Austria
Guvernul Austriei
Universitate Viena
Transport Viena
Evenimente in Viena
  

© 2009 HartaEuropa.com

Austria

Viena