căutare personalizată

Viena

Cafeneaua Sacher
Cafe Sacher

 

Philharmonikerstrasse, 4 - A.1010 Viena

 

Metrou (U-Bahn): U1-Karlsplatz

Bus: 3A - 59A - 360 - L - N1 - N25 - N26 - N36 - N38 - N46 - N49 - N50 - N58 - N60 - N62 - N66 - N67 - N71 - N75

Tramvai: 2 - D - J

 

Cafenelele Sacher se găsesc la Viena, Salzburg, Innsbruck şi Graz.


Sacher Torte este cea mai celebră prăjitură din lume de 176 de ani. Din 1832 a devenit cunoscută în întreaga lume. Reţeta originală este ţinută secret. Baza este o prăjitură de ciocolată, unsă subţire cu gem de caise de cea mai bună calitate şi cu o glazură de ciocolată. Tortul este şi mai bun dacă se serveşte împreună cu frişcă neîndulcită, completată de o cafea cu lapte "Wiener Melange" de la Cafeneaua Sacher.

 

Sacher Torte

Povestea tortului original Sacher Torte a început în 1832, când atotputernicul "Vizitiu al Europei", Wenzel Clemens Prince Metternich a ordonat un desert deosebit pentru oaspeţii sus puşi. Chiar în acea zi, bucătarul şef era bolnav la pat. Ordinul a fost transmis unui ucenic de 16 ani, aflat în al doilea an de ucenicie, Franz Sacher. Specialitatea prezentată oaspeţilor a avut un succes răsunător. Franz nu a uitat succesul ideii sale. El şi-a petrecut ucenicia lucrând pentru contele Esterhazy, întâi în Bratislava, apoi la Budapesta.Când a devenit cofetar a început să lucreze pe cont propriu, oferindu-şi tortul care a avut succes pe o scară mai largă. Curând faima tortului Sacher s-a răspândit cu repeziciune, şi i-a dat numele "Sacher Torte" după numele său.


În 1998, Hotelul Sacher din Viena a făcut un singur tort cu diametrul de 2,5 m. intrând astfel în Cartea Recordurilor Guiness Book. În fiecare an se produc mai mult de 360.000 Sacher-Torte original. Timp de 176 de ani gemul de caise a fost întins manual, glazurat şi împachetat în acelaşi mod. Sacher-Torte original conţine numai produse naturale. Ingredientele sunt pur organice. Fiind o marcă protejată nu ai voie să-l vinzi. Este ambalat în hârtie roşie cu motiv Biedermeier. Pe capacul cutiei de lemn are marca înregistrată "Hotel Sacher Wien".Doar Original Sacher Torte are voie să poarte cuvântul original pe sigiliu. Cutia de lemn are 4 colţuri aurite. În interiorul capacului este înscrisă gravura în lemn a Hotelului Sacher Wien şi "Das Original". Sigiliul rotund de ciocolată cu "Hotel Sacher" se află numai pe tortul original Sacher.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.sacher.com/en-cafe-vienna.htm

Rezervati online Hotel Sacher Viena - Hotel Sacher Salzburg

© 2009 HartaEuropa.com

Viena