căutare personalizată

Viena

Roata Ferris
Wiener Riesenrad

 

Adresa: In parcul Prater

Metrou (U-Bahn): U2-Karsplatz

Bus: 11A - 77A - 80B - 84A - N29

Tamvai: N

 

Roata Ferris aflată la intrarea în parcul de distracţii Prater, în Leopoldstadt, al doilea district al Vienei, a fost construită în 1897 pentru a celebra Jubileul de Aur al împăratului Franz Josef. Proiectantul roţii a fost inginerul englez Walter Bassett. La început roata a avut 30 de gondole, dar a fost serios avariată în timpul celui de al doilea război mondial. A fost reconstruită în 1945 doar cu 15 gondole din măsuri de siguranţă.


Riesenrad are un diametru de 60,96 m., iar cel mai înalt punct la care ajunge este de 64,75 m. de la sol. De aici vizitatorul poate admira impresionanta panoramă asupra Vienei. Roata Ferris se roteşte cu o viteză de 2,7 km./h.

 

În 1961 Riesenrad a fost achiziţionată de Dr. Karl Lamac. Acum roata străluceşte toată noaptea. Este un nou punct de reper în noapte deasupra acoperişurilor Vienei. A fost de curând acoperită de lumină de către arhitectul Patrick Woodroffe. Strălucind într-o lumină aurie, ai impresia unei aure ce se mişcă în jurul Roţii Gigant. Este o operă de artă a luminii, având şi un beneficiu. Îndată ce se întunecă, Riesenrad „bate” ora (totdeauna cu 2 minute înaintea orei exacte) şi roata revine la „viaţă” şi luminează cu un flash fiecare oră a ceasului (de ex. de 8 ori pentru ora 20). Astfel Riesenrad este un „ceas-lumină” imens care poate fi văzut aproape de oriunde din oraş.

 

Cele 15 cabine pot oferi vizitatorilor o „excursie experimentală” unică. De la călătorii scurte în cabinele stilului anului 1897, la sărbătoriri, conferinţe de presă sau o cină romantică în doi în cele două cabine luxoase „Jubilaumswaggon” şi „ Jugendstil”. Închirierea uneia din cele două cabine luxoase îţi va da posibilitatea să treci printr-o experienţă ce nu o vei uita toată viaţa

 

Mai multe informatii gasiti pe www. wienerriesenrad.com

© 2009 HartaEuropa.com

Viena