căutare personalizată

Viena

 

Hermesvilla

 

Adresa: Lainzer Tiergarten, 13 - A.1130 Wien

Metrou (U-Bahn): U4-Hutteldorf

Bus: 60B

 

Hermesvilla Viena Austria

Situată într-un peisaj idilic în mijlocul fostului teren de vânătoare, acum Lainzer Tiergarten, este " locul de vis", aşa cum îl numea odată Împărăteasa Elisabeta. Împăratul Franz Joseph i-a dăruit-o în speranţa de a-şi convinge soţia, o călătoare înrăită, să petreacă mai mult timp în Viena.


Celebrului arhitect al Ringstrasse, Karl von Hasenauer, i-au trebuit mai mult de 5 ani să construiască villa, un model pentru multe case romantice de la ţară destinate burgheziei. Numele vilei provine de la statuia care se află în grădină "Hermes Paznicul".


La primul etaj al casei se află o expoziţie impresionantă despre istoria casei: fotografii, lanuri, parte din mobila originală (existentă în acea vreme) şi multe lucruri personale ce au aparţinut împăratului şi împărătesei, care exprimă un stil de viaţă departe de eticheta oficială a curţii.


Dormitorul împărătesei este şi el senzaţional. Imensul pat regal este din timpul Mariei Theresa, pictura murală reprezintă motive din piesa lui Shakespeare "Visul unei nopţi de vară" realizată de Hans Makart. Mulţi artişti renumiţi precum: Franz Matsch, Hugo Charlemont, Georg şi Gustav Klimt şi-au lăsat amprenta la designul interior al apartamentului imperial privat.
Sissi era conştientă de necesitatea întreţinerii corpului ei şi făcea exerciţii fizice în sala de gimnastică mobilată în culori luminoase.


La etajul superior vizitatorii pot admira o colecţie de modă celebră în lume.
Hermesvilla este bine cunoscută şi ca loc de desfăşurare a unor expoziţii notabile pe teme cultural-istorice. Nici un alt loc din Viena nu-ţi va oferi o astfel de combinaţie de artă, cultură şi răsfăţ al naturii.

 

Mai multe informatii despre Lainzer Tiergarten

 

 

Hermesvilla Viena

KHM

© 2009 HartaEuropa.com