căutare personalizată

Viena

Muzeul de Istorie a Artei
Kunsthistorische Museum

 

Adresa: Maria-Teresien-Platz -1010 Wien

Metrou (U-Bahn): U2-Museumsquartier sau Volkstheater - U3-Volkstheater

Tramvaie: 1, 2, 46, 49, D, J

Bus: 2A, 48A, N25, N26, N36, N38, N46, N58, N60, N66, N67

 

Principala clădire a muzeului este ea însăşi un exponat. Construit la comanda Habsburgilor pentru a adăposti imensa lor colecţie de artă şi antichităţi, care a început a fi colecţionată de Arhiducele Leopold Wilhelm, interiorul clădirii se armonizează cu colecţiile cele mai frumoase din lume expuse aici.
Clădirea a fost proiectată de arhitecţii Gottfried Semper şi Karl von Hasenauer, construcţia ei începând în 1872.


A fost nevoie de 19 ani pentru a termina, având în vedere opulenţa interiorului ei la care au contribuit şi artişti cunoscuţi austrieci ca: Hans Makart şi Gustav Klimt. Arhitecţii Gottfried Semper şi Karl von Hasenauer au proiectat clădirea în stilul Renaşterii Italiene, stabilind din punct de vedere istoric o legătură cu o epocă de semnificaţie deosebită pentru arte şi ştiinţe. Arhitectura magnifică crează un cadru potrivit pentru comorile artistice adunate de Habsburgi, patroni entuziaşti şi colecţionari de secole.


Colecţiile Muzeului de Istorie sunt printre cele mai importante şi spectaculoase din lume. Sălile secolului 16, Kunst und Wunderkammer ale Arhiducelui Ferdinand şi ale Împăratului Rudolph II, împreună cu colecţiile baroce ale Arhiducelui Leopold Wilhelm, formează nucleul colecţiilor Muzeului în care gustul şi preferinţele artistice ale acestora, şi a altor cunoscători ai Familiei Imperiale sunt încă pline de discernământ şi azi, astfel dând un sens gloriei Imperiale a dinastiei Habsburgice iubitoare de artă.


Colecţiile muzeului se înşiră de la Egiptul Antic şi antichităţile greceşti şi romane la colecţiile de Artă Medievală la splendidele colecţii ale Renaşterii şi Barocului. Muzeul este împărţit în colecţii diferite, unele din ele fiind găzduite în Hofburg şi în Palatul Schoenbrunn. Deasemenea Castelul Ambras din Innsbruck operează ca un muzeu independent şi este parte a Muzeului de Istorie. Din ianuarie 2001, Muzeul de Etnologie şi Muzeul Teatrului Austriac sunt parte a grupului.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.khm.at

 

 

Muzeul de Istorie a Artei Viena

KHM

Kunst Historisches Museum

© 2009 HartaEuropa.com