căutare personalizată

Viena

Palatul Schonbrunn
Schönbrunn Schloss

 

Adresa: Schonbrunner /SchlossStrasse, 47 - A.1130 Wien

Metrou (U-Bahn): U4 - Schonbrunn

Bus: N58, N 60

Tramvai: 10, 58

 

Palatul împreună cu clădirile înconjurătoare şi parcul imens este unul din monumentele culturale importante ale Austriei. A fost folosit ca reşedinţă de vară a conducătorilor Habsburgi.


Castelul a fost construit pentru a rivaliza cu Versailles din Franţa, Paris, într-un stil baroc frumos; din lipsă de fonduri nu a putut rivaliza cu cel francez.
Împăratul Franz Joseph (a domnit între anii 1848-1916) s-a născut aici în 1830 şi tot aici şi-a petrecut ultimii ani din viaţă. Nu scăpaţi ocazia de a admira apartamentele magnifice ale Mariei Tereza (camera de zi, dormitorul şi salonul în care timp de 6 ani Mozart a cântat pentru împărăteasă.
Deasemenea, nu pierdeţi saloanele şi apartamentele cuplului imperial Franz şi Sissi. Interiorul este o orgie de tavane împodobite cu frescă, candelabre de cristal, oglinzi uriaşe şi ornamente aurite.Candelabre de cristal de Bohemia şi căminele cu faianţă de poţelan alb fac parte din designul armonios al palatului.
Sălile, camerele şi birourile lui Frantz Joseph sunt simple şi puţin pretenţioase în contrast cu camerele oficiale şi de oaspeţi.


În 1772 W. Amadeus Motzart, la vârsta de 6 ani a dat un concert în Sala Oglinzilor.
În Camera Rotundă Chinezească (Chinesische Kabinette) se ţineau conferinţe secrete. Napoleon s-a întâlnit cu generalii lui în Vieux-Laque-Zimmer, în Salonul Chinezesc Albastru (Blauer Chinesischer Salon) împăratul Charles I a semnat abdicarea sa în 1918, marcând astfel sfârşitul a 640 de ani de dominaţie Habsburgică în Austria şi căderea monarhiei. Camera Milioanelor (Millionenzimmer) cu panouri de lemn de trandafir şi decorată de la podea la plafon cu miniaturi Persane inestimabile, este probabil cea mai magnifică cameră.


Puteţi vizita grădina tiroleză cu cabana ei originală.


În 1874 o a doua cabană a fost construită pentru împărăteasa Sissi.
Mai puteţi vizita seră (Palmenhaus) cu 3 zone climatice şi plante de pe toate continentele. Istorica casă a Ceasului Solar din 1904, vis-a-vis de seră, a prins viaţă după  ce a fost închisă mulţi ani datorită renovărilor, fosta Casă Flutur, s-a redeschis sub numele de Casa Deşert (Wüstenhaus). Sunt prezentate segmente de habitat ale zonelor aride din Africa, Australia, Asia şi America. Adăposteşte o colecţie unică de cactuşi.


Gloriette, o cafenea ce datează din 1775, a fost ridicată în timpul domniei împăratului Joseph şi a împărătesei Maria Theresia.Pentru a putea admira peisajul magnific oferit de Palatul Imperial s-a construit o terasă de observare la o înălţime de 20 m accesibilă printr-o scară în spirală.


Labirintul de la Schonbrunn (Irrgarten - Labyrinth - Labyrinthikon):

  • a început să fie format în 1698 şi 1740.
  • iniţial a fost format din 4 părţi diferite cu un pavilion central, de unde puteai vedea labirintul.
  • în sec.19 labirintul a fost tăiat
  • noul labirint a fost creat în toamna lui 1998 pe o suprafaţă totală de 18.640 picioare pătrate.
  • dacă priveşti labirintul vei observa că are forma celor 12 semne ale zodiacului.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.schoenbrunn.at (DE, EN, IT, HU)

 

Rezervari si bilete online

 

© 2009 HartaEuropa.com